کیلس (Keyless) یا استارت دکمه‌ای چیست (معایب کیلس استارتر)

سیستم کیلس « KeyLess» یا استارت بدون کلید از جمله آپشن های است که علاوه بر کارایی، بر جذابیت خودرو می‌افزاید. در خودروی دارای سیستم کیلس، از سوئیچ به شکل سابق استفاده نمی شود که حس بهتری به راننده القا می‌کند. در صورتی که کیلس استارت به صورت فابریک در خودرو نصب شده باشد، بدین معنیست که ایموبلایزر ریموت در ECU تعریف شده و این حتی می تواند عاملی برای ایمنی خودرو باشد. اما اگر خودرو بصورت فابریک و کارخانه‌ ای دارای این سیستم نباشد و بخواهید شخصاً اقدام به نصب دکمه استارت روی خودرو کنید، طرز کار این سیستم شباهت زیادی با سیستم فابریک خواهد داشت. ولی آیا واقعاً همان کار انجام می‌شود؟

چرا ما می گوییم با نصب کِیلس، ایموبلایزر از مدار خارج میگردد؟

چرا اکثریت فروشندگان منکر این موضوع هستند؟

در ریموت های غیرفابریک، قفل و باز شدن درب‌ها، با نزدیک شدن و دور شدن از خودرو صورت می‌پذیرد درصورتیکه در کیلس فابریک، روی دستگیره درب راننده (و بسته به نوع و مدل ماشین حتی روی سایر درب‌ها) یک دکمه تعبیه شده که با نزدیک شدن به خودرو و فشردن آن، قفل درب باز شده و میتوانید درب را باز کنید.

بعد از نصب کیلس، اینکه خودروی شما بدون وجود ریموت استارت نمی‌خورد، دلیلی بر فعال بودن ایموبلایزر نیست! بلکه با نصب هر مدل استارت دکمه‌ای روی خودرو بصورت غیرکارخانه‌ای، ایموبلایزر از مدار خارج میگردد.

نکته: اگر به تازگی ماشین صفر کیلومتر خریداری نمودید و خودرو شما فاقد آبشن کیلس استارت است، و تمایل به نصب این آبشن هستید حتما توجه داشته باشید که خودرو شما از گارانتی خارج می شود، قبل از هرگونه اقدامی از نمایندگی مطلع شوید.

کیلس (Keyless) یا استارت دکمه‌ای چیست (معایب کیلس استارتر)

در سوییچ خودروی شما یک چیپ (ایموبلایزر) وجود دارد که حاوی دیتای رمزگذاری? شده‌است و پس از وارد کردن کلید و چرخاندن آن، اطلاعاتی رد و بدل و پردازش میشود که بُرد انتقال این اطلاعات فقط در حد چند سانتیمتر است. بدین معنی که اگر به کلیدسازی مراجعه کنید و از روی سوئیچ? خودرو کپی کرده و یک کلید یدک بسازید، این کلید یدک هرگز نخواهد توانست خودروی شما را روشن کند. زیرا دیتایی در خود ندارد که بتواند شناسایی شده، تأیید بگیرد و خودرو روشن شود. پس برای نصب کیلس، چیپ ایموبلایزر را از داخل سوئیچ خودرو خارج کرده و در محلی نزدیک به گیرنده (غالبا در نزدیکی جایی که سوئیچ را وارد می کردید) جاسازی کرده و می چسبانند تا از این طریق هنگامیکه دکمه استارت را میزنید، چیپ ایموبلایزر شناسایی شده و خودرو روشن شود. حال میتوان فهمید چرا ایمنی خودرو پایین می‌آید.

زیرا با خارج نمودن کل سیستم کیلس از مدار، با اتصال سیم‌های استارت، خودرو روشن میشود.

چرا؟ یادتان که نرفته؛ چیپ ایموبلایزر در خودرو موجود است و تأیید لازم را برای روشن شدن خودرو میدهد.

از نگاه بسیاری از مهندسان خودرو و برق خودرو، حتی استارت دکمه‌ای ارزانترین خودروی اتوماتیک بازار ایران یعنی کوییک و ساینا اتوماتیک به مراتب مطمئن ‌تر و قابل اعتماد تر از بهترین برند استارت دکمه‌ای غیرفابریک است که روی خودروهای گران قیمت ژاپنی، آلمانی، فرانسوی، کره‌ای و… نصب می شود، زیرا یک استارت دکمه ‌ای فابریک، تمام امنیت ضدسرقت بودن خودرو را حفظ میکند و از سویی دیگر ایمنی کامل‌ تری را درکنار آسایش بیشتر به مالک خودرو میدهد.

در تمام شرکتهای خودروسازی، استارتهای دکمه‌ای فابریک، الگوریتم مخصوص به خود را دارند و تمام سامانه‌های امنیتی? آنها در کامپیوترهای مرکزی خودرو تعریف شده است. از سویی ضریب خطای آن‌ها بدلیل اتصال یکپارچه به کامپیوترهای خودرو بسیار پایین است و با توجه به هر خودرو، عملکردی به نسبت متفاوت را در این سیستم شاهد هستیم.

اما استارت های دکمه‌ای غیر فابریک، همیشه در سیستم برق خودرو دستکاری را به بار می‌آورند و برای اتصال کامل به عملگرهای مختلف، برخی سیستم‌های امنیتی? خودروها را دور می‌زنند و از بین می‌برند.

با توجه به گزارش های که شده در اکثر موارد نصب کیلس استارت به استارت ماشین و باطری ماشین آسیب می رساند، این در حالی است که از کیلس استارت های غیر فابریک استفاده نمایید، در صورتی که خود کمپانی این آبشن را در خودرو نصب نموده است هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

  فیلم آموزشی و راهنمای تصویری رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک

آیا سرقت‌ خودرو‌های کیلس ممکن است؟

شاید مهم‌ترین فناوری خودرو‌ها در سال های اخیر، تکنولوژی کیلس (Keyless) باشد؛ این تکنولوژی که امروزه بر روی اغلب خودرو‌های وارداتی تعبیه شده است و این امکان را برای راننده فراهم می‌کند که بدون نیاز به استفاده از سوئیچ خودرو، وارد آن شوید و بدون نیاز به سوئیچ اقدام به روشن کردن خودرو نمایید. اما حدود سه سال پیش در شهر لندن اتفاقی افتاد که باعث شد محبوبیت تکنولوژی کیلس استارت به شدت کاهش یابد، شخصی توانست با هک سیستم کیلس از طریق امواج رادیویی خودرو‌ها را به سرقت ببرد و بعد‌ها در جاهای دیگر کشورها نیز این اتفاق پیش آمد. اگر بخواهیم این مسئله را تخصصی‌تر بررسی کنیم باید ابتدا ساختار فناوری کیلس را آنالیز کنیم؛ در واقع تکنولوژی کیلس با استفاده امواج رادیویی کار می‌کند به شکلی که یک سری امواج با کد‌های مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر اتومبیل ارسال می‌شود و این امکان را برای راننده بوجود می‌آورد که درب خودرو را باز کند بدون استفاده مجدد از سوئیچ باز و بسته کند اما همین موضوع باعث شده است بسیاری از کمپانی‌های اتومبیل‌سازی به فکر جایگزینی این فناوری باشند زیرا امواج رادیویی یکی از امواجی است که به راحتی قابل دستکاری است و کسانی که بخواهند این خودرو را به سرقت ببرند می‌توانند با استفاده از امواج رادیویی قوی، کد‌های سوئیچ را دریافت کنند و یک سوئیچ با همان کد‌ها بسازند. از این نظر می‌توان گفت فناوری کیلس دچار ضعف شدیدی است به همین دلیل در چند سال اخیر خودروسازان بزرگ دنیا، اقدام به توسعه و البته تغییر این فناوری کردند. به عنوان مثال می‌توان به دست‌آوردهای روبه‌رو اشاره کرد؛ در برخی از سری جدید خودرو‌ها از سیستم کیلس با چند کد استفاده شده است، به این ترتیب که سوئیچ این خودرو‌ها به صورت میانگین هربار بین ۳ تا ۸ کد برای سنسور ایموبلایزر اتومبیل ارسال می‌شود که همین امر باعث افزایش امنیت این سیستم شده است. در جای دیگر برای افزایش امنیت فناوری کیلس اتومبیل‌های خود از الگو‌های قطب نما استفاده شده است به صورتی که با تغییر زاویه سوئیچ در هنگام نزدیک شدن به خودرو کد دستوری ایموبلایزر تغییر می‌کند و کد‌های متفاوتی رد و بدل می‌شوند.

لطفا مطلب نحوه بستن زنجیر چرخ رو مشاهده نمایید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

چقدر می‌توان به فناوری کیلس اعتماد کرد؟

این را باید در نظر بگیریم که فناوری کیلس استارت به صورت کلی فناوری خودرو‌ها را افزایش داده است، زیرا در گذشته بسیاری از سارقان خودرو با بدست داشتن ابزار فیزیکی مخصوص به راحتی می‌توانستند درب خودرو را باز کرده و موتور آن را روشن کنند، اما فناوری کیلس استارت از این موضوع جلوگیری کرده است و اگر شخصی که بخواهد خودرویی را بدزدد، حداقل باید مسائل اولیه امواج رادیویی را آموخته باشد. اما این که بگوییم به فناوری کیلس چقدر می‌توانیم اعتماد کنیم مسئله دیگری است و بخش بزرگی از آن به خودمان بر خواهد گشت، زیرا بر اساس نظر کارشناسان بسیاری سارقان برای بدست آوردن کد‌های سوئیچ شما باید به آن نزدیک شوند تا بتوانند امواج رادیویی را دریافت کنند، همین موضوع نشان می‌دهد که نباید سوئیچ خود را در جا‌های ناامن رها کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *