شرایط و ضوابط معاینه چشم برای متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی

امروز در این پست از وب سایت آزمون آنلاین آیین نامه قصد داریم شما عزیزان هنرجو را با شرایط و ضوابط معاینه چشم جهت اخذ گواهینامه رانندگی آشنا کنیم.

هنرجوی پس از دريافت کاردکس و فرم معاينات چشم پزشکی به يکی از چشم پزشکان که معمولا از طرف آموزگاه مربوطه تعیین می شود مراجعه نموده و رعايت شرايط ذيل در قسمت معاينه چشم الزامی می باشد.

شرایط و ضوابط معاینه چشم برای متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی

معاينات متقاضيان گواهينامه رانندگی صرفا معاينه چشم نبوده و بايد معاينات جسمانی نیز انجام می گردد.

-در معاينات جسمانی در صورتی که در کاردکس هنرجو رانندگی با عينک و… ذکر گردد متقاضی ملزم به تهيه عينک يا ساير لوازمات جانبی کمک رانندگی بوده تا آزمونهای آئين نامه و عملی شهر از وی اخذ گردد.

-چنانچه پس از معاينات جسمانی توسط پزشک مشخص گردد که هنرجو دارای نقص عضو می باشد و ذکر اخذ گواهينامه با نظر افسران کاردان فنی ذکر گردد هنرجو بايد در روزهای فرد از ساعت ۱۰الی ۱۲ به مديريت کارشناسی راهنمائی و رانندگی شهر محل سکونت مراجعه تا نظريه مربوطه جهت اخذ گواهينامه و مراحل آزمون هنرجو مشخص گردد.

-بعد از معاينه يک رسيد بايد تحويل هنرجو گردد.

-کليه اعلام نظريه پزشک بايد خوانا و بدون خط خوردگی بوده و تاريخ معاينه با يد با تاريخ زن حک گردد مدت اعتبار معاينه چشم از زمان صدو ر کاردکس دو سال می باشد.

ضوابط معاینه چشم برای متقاضیان گواهینامه

دریافت صلاحیت پزشکی یا آزمون سلامت از جمله شروط اجباری برای متقاضیان اخذ گواهینامه رانندگی است. اولین مسئله ای که در این خصوص مورد توجه قرار می گیرد، سلامت و عملکرد صحیح چشم ها است زیرا این دستگاه حیاتی بدن ما نقش تعیین کننده ای در کیفیت رانندگی دارد و هرگونه اشکال یا نقصی ممکن است جان راننده، سرنشینان و افراد جامعه را به مخاطره بیندازد. در این مطلب به جزییات و شرایط این آزمون اشاره می کنیم؛ توجه داشته باشید معاینه چشم متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی فقط در مراکز مورد تایید ناجا انجام می شود.

ماده ۱: بینایی برای گواهینامه‎های رانندگی پایه الف (گروه‎های ۱و۲) و پایه ب (گروه ۱) و ویژه

حداقل قدرت بینایی برای مجموع دو چشم با اصلاح یا بدون اصلاح ۱۲/۱۰
حداقل میدان بینایی برای هر چشم ۷۰ درجه

برای افراد تک چشمی حداقل قدرت بینایی ۱۰/۹ و میدان بینایی ۱۰۰ درجه، ضمن رعایت شرایط ویژه در وسیله نقلیه

ماده ۲: بینایی برای گواهی نامه‎های رانندگی پایه الف (گروه ۳)، پایه ب (گروه ۲) و پایه پ (گروه ۱) و مجوزهای صادره در ماده (۳۳) آیین نامه

حداقل قدرت بینایی برای مجموع دو چشم با اصلاح یا بدون اصلاح ۱۴/۱۰
حداقل میدان بینایی برای هر چشم ۷۰ درجه

ماده ۳: بینایی برای گواهی نامه های رانندگی پایه پ (گروه ۲) و پایه ت (گروه ۱و۲)

حداقل قدرت بینایی برای مجموع دو چشم با اصلاح یا بدون اصلاح حداقل ۱۵/۱۰
حداقل میدان بینایی برای هر چشم ۷۰ درجه

ماده ۴: آن دسته از بیماری هایی که نیاز به دریافت نظریه و تایید چشم پزشک متخصص و معتمد دارد

افراد دارای میدان بینایی دو چشمی بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ درجه

افراد مبتلا به کوررنگی چشم

افراد مبتلا به کاتاراکت (آب مروارید)

افراد مبتلا به گلوکوم (آب سیاه)

مبتلایان به بیماری شبکیه چشم

  آموزش مرحله به مرحله دور دو فرمان و یک فرمانه برای افراد تازه کار

تبصره ۱: ملاک ارزیابی میدان بینایی تست Confrontation است.

تبصره ۲: در معاینه چشم و سنجش بینایی، رعایت موارد زیر به وسیله پزشک الزامی است:

الف – سنجش دید (قدرت بینایی) باید طبق استانداردهای بین المللی و با نمودارهای سنجش بینایی استاندارد انجام پذیرد.

ب – حداکثر میزان دید برای هر چشم۱۰/۱۰

پ – در صورتی که متقاضی در هر خط دید بیش از ۲ حرف را خطا نماید، آن خط در محدوده دید محاسبه نگردیده و خط درشت تر ملاک ارزیابی قرار می گیرد.

تبصره ۳: در صورتی که متقاضی، حداقل شرایط پزشکی مندرج در بندهای ۱و۲ را دارا نباشد منحصراً می تواند جهت دریافت گواهینامه رانندگی پایه ب «گروه ۱» اقدام کند.

معاینه های چشمی مواردی چون کیفیت دید، عمق و بعد بینایی را شامل می شود تا توانایی درک موقعیت اجسام رصد شود. هم چنین بررسی کامل عیب انکساری فرد در این معاینه ها بسیار اهمیت دارد. افرادی که چشم شان عیب انکساری دارد، بعد از مدتی رانندگی دید خود را تا ۴۰ درصد از دست می دهند. آنها در مسافت های طولانی بعد از چند ساعت رانندگی قادر به دیدن محیط اطراف نیستند و این بسیار خطر آفرین است.

هم چنین اگر دید رنگ افراد مختل باشد بسیاری از علائم و نشانه ها توسط راننده غیرقابل تشخیص بوده و مشکلات زیادی برای جامعه و فرد ایجاد می کند. توصیه می شود قبل از دریافت گواهینامه، افراد حتما معاینه های کامل چشم پزشکی را انجام دهند و با وسواس بیشتری به توصیه های ارائه شده از سوی چشم پزشکان عمل کنند.

اثر لنزهای چشمی هنگام رانندگی

اثر لنزهای چشمی هنگام رانندگی

افراد معمولا از لنز های نرم و سخت استفاده می کنند. هنگام رانندگی به دلیل اینکه کمتر پلک می زنیم جریان اشک اطراف لنز کاهش پیدا می کند. برای رانندگی طولانی بهتر است از نوع خاصی از لنز نرم استفاده شود تا کیفیت متابولیسم قرنیه و عبور اکسیژن از آن تغییر نکند. این لنزها سیلیکون هیدروژل نامیده می شوند؛ البته توصیه علمی تر به خوانندگان خبرنامه الکترونیکی استفاده از لنزهای یک بار مصرف است که ضریب ایمنی خیلی بالاتری دارند و سلامت چشم را تضمین می کنند.

  هزینه دریافت گواهینامه رانندگی در سال 1401 + مدارک لازم

افراد مبتلا به آستیگمات چگونه رانندگی کنند

افرادی که دچار آستیگمات خفیف هستند باید در ساعت های اول غروب و هنگام شب از عینک طبی استفاده کنند و اگر در طول روز می خواهند به مدت طولانی یعنی بیشتر از ۳ ساعت، به صورت پیوسته اتومبیل برانند باید از عینک های فتوکرومیک استفاده کنند. امروزه با ورود عدسی های ترانزیشن استفاده از عینک های فتوکرومیک در روز و شب بسیار آسان شده است و کیفیت بینایی بالایی ایجاد می کند.

لطفا مطلب آموزش رانندگی برای مبتدیان رو مشاهده نمایید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

فیلم تست بینایی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *